Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Gryczana granola z orzechami

Gryczana granola z orzechami
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i chrupiąca gryczana granola, bez dodatku cukrów, z makiem i orzechami. Do serwowania na słodko z jogurtem lub jako dodatek do sałatek.

Składniki

100 g kasza gryczana niepalona
100 g mak
100 g orzechy włoskie
50 g pestki dyni
30 g zmielone nasiona chia lub lnu
3 łyżka rozpuszczony olej kokosowy
3 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka kurkuma

Opis wykonania

Kaszę gryczaną z makiem opłukać na sicie i zalać obficie wodą ok, ok, 3-4 cm powyżej poziomu składników i moczyć przez 30 min. Piekarnik nastawić na 70 stopni. Po upływie 30 min odlać wodę z kaszy i maku na sicie i wymieszać z innymi składnikami. Granolę wysypać na papier do pieczenia i piec przez ok. godzinę do momentu w którym granola będzie całkowicie sucha. W trakcie pieczenia przemieszać granole ok 3 razy co 20 min do jej równomiernego wysuszenia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych