Grzane piwo
                                            2 porcje
20 min
Łatwe
3.1 (Liczba ocen: 10)
                    Dodatek przypraw skutecznie rozgrzewa w chłodne i ponure wieczory. 
                
                Składniki
1 litr piwa
                                                            1/2 pomarańczy
                                                            8 goździków
                                                            1/2 łyżeczki cynamonu
                                                            1/2 łyżeczki kardamonu
                                                            Szczypta imbiru
                                                    Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
                                na 1 porcję
                            Wartość energetyczna
                                288 kcal
                            Tłuszcz
                                0.65 g
                            Węglowodany
                                26.2 g
                            Błonnik
                                3.5 g
                            Białko
                                3.15 g
                            Sól
                                0.1 g
                            Grzane piwo
Grzane piwo
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Grzane piwo nie tylko rozgrzewa, ale i orzeźwia, co szczególnie przydaje się, gdy aura nie rozpieszcza.
Opis przygotowania:
- Pomarańczę sparz wrzatkiem i wyciśnij z niej sok.
 - Piwo przelej do rondla. Dodaj do niego przyprawy, sok oraz wyciśniętą część pomarańczy.
 - Podgrzewaj na małym ogniu pilnując, aby nie zagotować całości.
 - Przed podaniem wyciągnij pomarańczę.
 - Gotowe grzane piwo udekoruj świeżymi plasterkami pomarańczy.
 
TIP
- Do piwa możesz dodać niewielką ilość miodu.
 - Jeśli wykorzystasz świeży imbir, piwo będzie miało bardziej wyrazisty smak.
 
                            
Komentarze