GULASZ WOŁOWY
4 porcje
50 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszny szybki i soczysty gulasz idealny na każdą okazję .
Składniki
1 kg wołowina
3 szt. papryki czerwone
35 dkg małe cebulki
3 szt. ząbki czosnku
1 1/2 szklanka bulion
1 1/2 szt. wino czerwone
5 łyżka olej
1 szczypta mielona papryka
1 szczypta mielona papryka ostra
1 szt. ziła prowansalskie
1 szczypta rozmaryn
1 szczypta oregano
1 szczypta tymianek
1 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz
GULASZ WOŁOWY
GULASZ WOŁOWY
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyte mięso pokroić na kawałki wrzucić do garnka z rozgrzanym tłuszczem smażyć aż się zrumieni ze wszystkich stron odsączyć odłożyć a na tłuszcz dać obrane szalotki , oczyszczone pokrojone papryki i czosnek posiekany doprawić ziołami smażyć całość z 5 minut .Do garnka wrzucić mięso wlać bulion i dusić mięso z 30 minut następnie wlać wino doprawić papryką solą i pieprzem dusić jeszcze z 20 minut podawać z dowolnymi dodatkami.
Komentarze