Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny szybki i soczysty gulasz idealny na każdą okazję .

Składniki

1 kg wołowina
3 szt. papryki czerwone
35 dkg małe cebulki
3 szt. ząbki czosnku
1 1/2 szklanka bulion
1 1/2 szt. wino czerwone
5 łyżka olej
1 szczypta mielona papryka
1 szczypta mielona papryka ostra
1 szt. ziła prowansalskie
1 szczypta rozmaryn
1 szczypta oregano
1 szczypta tymianek
1 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Umyte mięso pokroić na kawałki wrzucić do garnka z rozgrzanym tłuszczem smażyć aż się zrumieni ze wszystkich stron odsączyć odłożyć a na tłuszcz dać obrane szalotki , oczyszczone pokrojone papryki i czosnek posiekany doprawić ziołami smażyć całość z 5 minut .Do garnka wrzucić mięso wlać bulion i dusić mięso z 30 minut następnie wlać wino doprawić papryką solą i pieprzem dusić jeszcze z 20 minut podawać z dowolnymi dodatkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Uwielbiam, u nas zawsze w połączeniu z kaszą jaglaną.

Powiązane przepisy