Halibut pieczony w naczyniu z masłem i cytryną

2 porcje
30 min
Łatwe
4.25 (Liczba ocen: 8)
Składniki
Wartości odżywcze
Halibut pieczony w naczyniu z masłem
Halibut pieczony w naczyniu z masłem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Przygotowanie halibuta pieczonego w naczyniu, jest szybkie i proste. Jak to zrobić? Filety z ryby umyj i osusz. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż halibuta, lekko posól, posyp kaparami, ułóż plastry cytryny oraz kawałki masła.

Piecz w piekarniku z użyciem funkcji termoobieg 4D w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Upieczoną rybę przełóż na talerze, polej sosem z pieczenia, posyp natką pietruszki.
Komentarze