Halibut pieczony w naczyniu z masłem i cytryną
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Masz ochotę na smaczną i delikatną w smaku rybę? Wypróbuj przepis na pieczonego halibuta! Połączenie świeżej ryby, aromatycznych ziół i maślanego smaku sprawią, że będziesz delektować się każdym kęsem.
Składniki
400 g fileta z halibuta
2 łyżka masła
1 łyżka oliwy
2 łyżka kaparów
3 plaster cytryny
2 łyżka soku z cytryny
do dekoracji posiekana natka pietruszki
do smaku sól
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
520.5 kcal
Tłuszcz
43.5 g
Węglowodany
2.5 g
Błonnik
28.6 g
Białko
0.8 g
Sól
2.1 g
Halibut pieczony w naczyniu z masłem
Halibut pieczony w naczyniu z masłem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie halibuta pieczonego w naczyniu, jest szybkie i proste. Jak to zrobić? Filety z ryby umyj i osusz. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż halibuta, lekko posól, posyp kaparami, ułóż plastry cytryny oraz kawałki masła.
Piecz w piekarniku z użyciem funkcji termoobieg 4D w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Upieczoną rybę przełóż na talerze, polej sosem z pieczenia, posyp natką pietruszki.
Komentarze