Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Halibut pieczony w naczyniu z masłem i cytryną

Halibut pieczony w naczyniu z masłem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.17 (Ilość ocen: 6)


Do tej potrawy użyjesz:
Masz ochotę na smaczną i delikatną w smaku rybę? Wypróbuj przepis na pieczonego halibuta! Połączenie świeżej ryby, aromatycznych ziół i maślanego smaku sprawią, że będziesz delektować się każdym kęsem.

Składniki

400 g fileta z halibuta
2 łyżka masła
1 łyżka oliwy
2 łyżka kaparów
3 plaster cytryny
2 łyżka soku z cytryny
do dekoracji posiekana natka pietruszki
do smaku sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
520.5 kcal
Tłuszcz
43.5 g
Węglowodany
2.5 g
Błonnik
28.6 g
Białko
0.8 g
Sól
2.1 g

Opis wykonania

Krok 1

Przygotowanie halibuta pieczonego w naczyniu, jest szybkie i proste. Jak to zrobić? Filety z ryby umyj i osusz. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż halibuta, lekko posól, posyp kaparami, ułóż plastry cytryny oraz kawałki masła.

Krok 2

Piecz w piekarniku z użyciem funkcji termoobieg 4D w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Upieczoną rybę przełóż na talerze, polej sosem z pieczenia, posyp natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.17, Ilość ocen: 6
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Prosty, a jakże efektowny przepis!
Babeczka
Ta rybkę uwielbiam najbardziej ,pieczona najlepsza
Nastassia Mamaieva
Doskonała, rozpływa się w ustach 😊
Radosław
Polecam przepis :) Ryba smaczna i delikatna
bsylvia
Pieczona ryba bardzo dobra - super przepis, polecam!