Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jabłka karmelizowane w miodzie rozmarynowym

 Jabłka karmelizowane w miodzie rozmarynowym
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pomysł na pyszny deser, albo drugie śniadanie- nic prostszego!Wystarczy chwila a w całym domu uniesie się aromat jabłek, karmelu rozmarynu.

Składniki

1 szt. jabło grójeckie
2-3 łyżka miód akacjowy/lipowy
rozmaryn gałązka
1 garść orzechy

Opis wykonania

Jabłka kroimy na drobniejsze cząstki.Na patelnię przekładamy miód, rozmaryn, masło a po chwili jabłko i orzechy i całość karmelizujemy. Do deseru można podać też gałkę lodów waniliowych. Dekorujmy listkami melisy i gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych