Zapiekanki z jajecznym farszem
![Zapiekanki z jajecznym farszem](https://akademiasmaku.pl/storage/3307/conversions/zapiekanki-z-jajecznym-farszem-301-single.webp)
4 porcje
45 min
Średnie
Składniki
Zapiekanki z jajecznym farszem
Zapiekanki z jajecznym farszem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodać pokrojoną w kostkę paprykę przez moment przesmażyć. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać pieprz i sól. Jajka wylać na smażącą się kiełbasę z dodatkami, smażyć do uzyskania konsystencji średniowysmażonej jajecznicy. Bułki przekroić na pół, wydrążyć miąższ bułki (środek); Połowę bułkowego miąższu dodać do jajecznicy, wymieszać. Bułeczki napełnić jajecznicą, przykryć plastrem żółtego sera (ser można posypać słodką czerwoną papryką). Zapiekać w piekarniku do całkowitego rozpuszczenia się sera.
Komentarze