


Szybki pomysł na pożywną i ciepłą przekąskę. Jaja, a właściwie jajecznicę, można przyrządzić na wiele sposobów - na przykład zapiec w bułce!
Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodać pokrojoną w kostkę paprykę przez moment przesmażyć. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać pieprz i sól. Jajka wylać na smażącą się kiełbasę z dodatkami, smażyć do uzyskania konsystencji średniowysmażonej jajecznicy. Bułki przekroić na pół, wydrążyć miąższ bułki (środek); Połowę bułkowego miąższu dodać do jajecznicy, wymieszać. Bułeczki napełnić jajecznicą, przykryć plastrem żółtego sera (ser można posypać słodką czerwoną papryką). Zapiekać w piekarniku do całkowitego rozpuszczenia się sera.