Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki pomysł na pożywną i ciepłą przekąskę. Jaja, a właściwie jajecznicę, można przyrządzić na wiele sposobów - na przykład zapiec w bułce!

Składniki

1 szt. cebula
1 szt. laska wiejskiej kiełabsy
1 szt. słoik papryki konserwowej
4-5 szt. jajka
4 szt. plastry żółtego sera
2 szt. bułka pszenna wrocławska/poznańska
sól i pieprz

Opis wykonania

Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodać pokrojoną w kostkę paprykę przez moment przesmażyć. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać pieprz i sól. Jajka wylać na smażącą się kiełbasę z dodatkami, smażyć do uzyskania konsystencji średniowysmażonej jajecznicy. Bułki przekroić na pół, wydrążyć miąższ bułki (środek); Połowę bułkowego miąższu dodać do jajecznicy, wymieszać. Bułeczki napełnić jajecznicą, przykryć plastrem żółtego sera (ser można posypać słodką czerwoną papryką). Zapiekać w piekarniku do całkowitego rozpuszczenia się sera.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych