Jaglana a'la szarlotka
1 porcje
60 min
Łatwe
Pyszny a zarazem dietetyczny deser dla koneserów jabłek.
Składniki
40 g Kasza jaglana
1 szt. Jabłko
1 łyżeczka Miód
0,5 łyżeczka Erytrytol
0,5 łyżeczka Cynamon
10 g Orzechy włoskie
10 g Rodzynki (opcjonalnie)
Jaglana a'la szarlotka
Jaglana a'la szarlotka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na sypko, odstaw do przestygnięcie i następnie podziel na dwie części. Pierwszą część wyłóż do kokilki dodaj obrane i starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki oraz cynamon. Do pozostałej kaszy dodaj miód, erytrytol i posiekane orzechy włoskie. Połącz składniki i posyp nimi górę deseru. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut. Można podać z lodami przygotowanymi z zamrożonego banana z syropem waniliowym bez cukru.
Komentarze