Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny a zarazem dietetyczny deser dla koneserów jabłek.

Składniki

40 g Kasza jaglana
1 szt. Jabłko
1 łyżeczka Miód
0,5 łyżeczka Erytrytol
0,5 łyżeczka Cynamon
10 g Orzechy włoskie
10 g Rodzynki (opcjonalnie)

Opis wykonania

Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na sypko, odstaw do przestygnięcie i następnie podziel na dwie części. Pierwszą część wyłóż do kokilki dodaj obrane i starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki oraz cynamon. Do pozostałej kaszy dodaj miód, erytrytol i posiekane orzechy włoskie. Połącz składniki i posyp nimi górę deseru. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut. Można podać z lodami przygotowanymi z zamrożonego banana z syropem waniliowym bez cukru.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych