Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jaglana rozpusta z gruszkowo-korzennym sosem

Jaglana rozpusta z gruszkowo-korzennym sosem
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Boski budyń, który w rzeczywistości jest zblendowaną kaszką... No, ale budyń brzmi smaczniej, zwłaszcza taki rozpustny i z gruszkami! :D

Składniki

100 g kasza jaglana
1,5 szklanka mleko
1 szklanka woda
1 łyżka olej kokosowy nierafinowany
1 szczypta sól
3 łyżka wiórki kokosowe
1 szt. gruszka
SKŁADNIKI NA SOS
2 łyżka cukier
2 szt. gruszka
1 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka imbir w proszku
1 łyżka syrop klonowy (opcjonalnie)

Opis wykonania

Cukier karmelizujemy na patelni. Wrzucamy na to pokrojone w kostkę gruszki, podlewamy syropem klonowym, prażymy kilka minut, dodajemy przyprawy i podsmażamy na niewielkim ogniu, aż owoce zmiękną. Całość można pożreć na ciepło lub schłodzić – obie opcje są równie dobre. Aha, oczywiście cynamonu może być ciut mniej – zdaję sobie sprawę, że jestem od niego uzależniona i mam zaburzone proporcje w użytkowaniu tegoż magicznego proszku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych