Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jaja faszerowane szynką i cebulą, podawane z sałatą i pomidorkami koktajlowymi.

Składniki

jajek
cebula
30 g szynki
natka pietruszki, koperek
masło
bułka tarta
masło klarowane
sól, pieprz
sałata
pomidorki koktajlowe
słoiczek tartego chrzanu

Opis wykonania

Ugotuj jajka na twardo, ostudź, osusz, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Z połówek wyjmij białko i żółtko (pozostawiając w całości skorupkę), które należy posiekać. Cebulę drobno pokrój oraz podsmaż na maśle.

Szynkę pokrój w kostkę, natkę pietruszki oraz koperek posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj 3 łyżki bułki tartej, dopraw solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełnij skorupki, delikatnie dociśnij, posyp bułką tartą.

Na patelni rozgrzej masło klarowane, a następnie ułóż skorupki farszem do dołu. Smaż na rumiano. Podawaj z sałatą, pomidorkami koktajlowymi oraz chrzanem


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Nigdy nie jadłam dania podanego w taki sposób 🙂uwielbiam odkrywać nowe techniki!
Edi
A ja robię te jajeczka na święta wielkanocne od dwóch lat. Poznałam ten przepis i zostanie on u nas w domu już na zawsze. Ten zapach smażonych na maśle jajek jest obłędny. Przygotowanie ich trochę trwa, ale można je przygotować 1-2 dni wcześniej, przechowywać w lodówce, a potem zapiec bezpośrednio przed podaniem, bo to już trwa chwilę. Wypróbujcie, bo warto.