Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jaja w skorupkach po staropolsku

Opis wykonania

Jaja faszerowane szynką i cebulą, podawane z sałatą i pomidorkami koktajlowymi.

Ugotuj jajka na twardo, ostudź, osusz, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Z połówek wyjmij białko i żółtko (pozostawiając w całości skorupkę), które należy posiekać. Cebulę drobno pokrój oraz podsmaż na maśle.



Szynkę pokrój w kostkę, natkę pietruszki oraz koperek posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj 3 łyżki bułki tartej, dopraw solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełnij skorupki, delikatnie dociśnij, posyp bułką tartą.



Na patelni rozgrzej masło klarowane, a następnie ułóż skorupki farszem do dołu. Smaż na rumiano. Podawaj z sałatą, pomidorkami koktajlowymi oraz chrzanem