Jajka faszerowane w kształcie zwierząt

4 porcje
35 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Jajka faszerowane w kształcie zwierząt
Jajka faszerowane w kształcie zwierząt
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną obieramy ze skórki. 1 jajko kroimy wzdłuż, pozostałe na 3/4 wysokości jajka Wyjmujemy żółtka do miski i dodajemy do niego pokrojoną w kostkę szynkę, ser, ok 5 łyżek majonezu oraz przyprawy. Farsz nakładamy na jajka. Z marchewki robimy uszy oraz nosek. Ze szczypiorku wąsy a z ziarenek pieprzu oczy. 1 oliwkę kroimy na pół i układamy na 2 połówkach jajkach. z pozostałych oliwek kroimy paski na nóżki pająka.
Komentarze