Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Upieczone w piekarniku szparagi, cukinia i pomidory w towarzystwie delikatnego łososia to proste, kilku-składnikowe danie. Wszystko zrobione szybko, sprawnie i w jednym naczyniu.

Składniki

500 g zielonych szparagów
3 filety łososia po ok. 200 g
1 duża cukinia
10 pomidorków koktajlowych
4 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Przyprawy: sól, pieprz, suszony rozmaryn, suszony koperek

Opis wykonania

1

Warzywa umyj. Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki. Cukinię pokrój w kostkę.

Wrzuć je do miski, posól i popieprz do smaku, posyp łyżką rozmarynu i skrop dość obficie oliwą z oliwek. Zawartość miski dokładnie wymieszaj, a następnie ułóż warzywa w naczyniu żaroodpornym. Dodaj pomidorki.

Warzywa wstaw na ok. 15–20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni.

2

Przygotuj łososia. Filet pozbaw skóry i pokrój na kawałki wedle uznania. Mięso ryby dopraw solą i pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i posyp sporą ilością koperku.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.



Bosh Logo
Bosh
2

Na ok. 7–8 minut przed końcem pieczenia warzyw dodaj do nich (na wierzch lub obok) łososia.

4

Kiedy warzywa zmiękną i pięknie się przyrumienią, a ryba upiecze się idealnie, czas wyciągać danie z piekarnika.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych