Jednogarnkowy łosoś ze szparagami
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Jednogarnkowy łosoś ze szparagami
Jednogarnkowy łosoś ze szparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa umyj. Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki. Cukinię pokrój w kostkę.
Wrzuć je do miski, posól i popieprz do smaku, posyp łyżką rozmarynu i skrop dość obficie oliwą z oliwek. Zawartość miski dokładnie wymieszaj, a następnie ułóż warzywa w naczyniu żaroodpornym. Dodaj pomidorki.
Warzywa wstaw na ok. 15–20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni.
Przygotuj łososia. Filet pozbaw skóry i pokrój na kawałki wedle uznania. Mięso ryby dopraw solą i pieprzem, skrop obficie sokiem z cytryny i posyp sporą ilością koperku.
Porada
Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.
Na ok. 7–8 minut przed końcem pieczenia warzyw dodaj do nich (na wierzch lub obok) łososia.
Kiedy warzywa zmiękną i pięknie się przyrumienią, a ryba upiecze się idealnie, czas wyciągać danie z piekarnika.
Komentarze