Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką

Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Crumble ze śliwkami i jabłkami to obowiązkowa pozycja w jesiennym menu deserowym! Owoce pod migdałową kruszonką najlepiej podawać na ciepło, w towarzystwie lodów waniliowych. Zobacz krok po kroku, jak przygotować pyszne crumble i podbić kubki smakowe Twoich gości!

Składniki

500 g śliwek
1,5 kg jabłek
2 łyżki miodu
150 g mąki
50 g otrębów razowych
50 g mąki migdałowej
50 g zmielonych pistacji 100 g masła
100 g masła
100 g cukru

Opis wykonania

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w małe cząstki, przełóż do garnka, dodaj miód i przesmaż przez 5 minut.

 

Cukier, masło oraz pozostałe sypkie składniki połącz w robocie kuchennym aż do momentu powstania kruszonki.

Przesmażone jabłka przełóż do naczynia żaroodpornego, na jabłkach ułóż śliwki, a następnie posyp wszystko kruszonką.

 

Piecz w piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Świetny przepis, ja podaję z dodatkiem lodów.