Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką

6 porcji
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką
Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w małe cząstki, przełóż do garnka, dodaj miód i przesmaż przez 5 minut.

Cukier, masło oraz pozostałe sypkie składniki połącz w robocie kuchennym aż do momentu powstania kruszonki.
Przesmażone jabłka przełóż do naczynia żaroodpornego, na jabłkach ułóż śliwki, a następnie posyp wszystko kruszonką.

Piecz w piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Komentarze