Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką

Opis wykonania

Crumble ze śliwkami i jabłkami to obowiązkowa pozycja w jesiennym menu deserowym! Owoce pod migdałową kruszonką najlepiej podawać na ciepło, w towarzystwie lodów waniliowych. Zobacz krok po kroku, jak przygotować pyszne crumble i podbić kubki smakowe Twoich gości!

Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką - krok 1

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w małe cząstki, przełóż do garnka, dodaj miód i przesmaż przez 5 minut.

 

Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką - krok 2

Cukier, masło oraz pozostałe sypkie składniki połącz w robocie kuchennym aż do momentu powstania kruszonki.

Przesmażona jabłka przełóż do naczynia żaroodpornego, na jabłkach ułóż śliwki, a następnie posyp kruszonką.

 

Jesienne crumble z jabłkami i śliwkami z migdałową kruszonką - krok 3

Piecz w piekarniku w temp. 180 C przez 30 minut.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem