Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jezioro łabędzie

Jezioro łabędzie
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowe i pożywne śniadanie przygotowane w zaledwie pare chwil

Składniki

3 szt. jaka
1 szt. tuńczyk
1 szt. rzodkiewka, ogórek

Opis wykonania

Gotujemy jajka na twardo. Na talerzu rozkładamy tuńczyka. Dwa jajka układamy na rybce, natomiast z trzeciego obcinamy boki robiąc skrzydełka łabędzi z reszty trzeciego jajka formujemy łabędzią szyję. Dzióbek robimy z marchewki. Lilie robimy z plasterka ogórka i wyciętej w kształcie kwiatka rzodkiewki. Całość posypujemy zielonym groszkiem lub dekorujemy wg własnego uznania. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych