Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Kakaowo-waniliowy omlet

Kakaowo-waniliowy omlet
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki, smaczny i przede wszyskim pożywny omlet idealny na śniadanie. Łatwy do modyfikowania i dodawania własnych, ulubionych dodatków.

Składniki

Jajka
1 łyżeczka kakao ciemne
1 łyżka ksylitol
25 g białko serwatkowe waniliowe
10 g wiórki kokosowe
2 łyżka sok z cytryny
1 szt. banan
1,5 łyżka masło orzechowe
1 łyżeczka olej kokosowy (do smażenia)

Opis wykonania

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, kakao, ksylitol, białko oraz wiórki kokosowe i całość dokładnie mieszamy. Na patelnie wkładamy olej kokosowy i stawiamy na niewielkim ogniu. Gdy się rozpuści, wylewamy masę na patelnie i przykrywamy. Zostawiamy na ok. 5-10 minut. Kiedy dół ładnie nam się ściągnie i wszystko połączy się w całość szpachelką wywracamy go na drugą stronę i zostawiamy na 2 minutki. Omleta wykładmy na talerz,, marujemy masłem orzechowym i dodajemy bananka. Oczywiście w kwestii dodatków ogranicza nas tylko własna wyobraźnia, ale ja akurat tym razem postawiłam na masło i banana. Smacznego! ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych