Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kalafior w chrupiącej panierce to pyszna przekąska lub dodatek do drugiego dania. Różyczki kalafiora są ugotowane, a następnie usmażone w panierce z dodatkiem przypraw – słodkiej papryki i kurkumy.

Składniki

1 mały kalafior
2 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kurkumy
Sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
178.75 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
14.63 g
Błonnik
8.95 g
Białko
4.93 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

Kalafior podziel na mniejsze różyczki, umyj, następnie wrzuć na wrzątek na 10 minut. Odcedź i odstaw do przestudzenia.

W misce rozbij jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z słodką papryką i kurkumą.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Każdą różyczkę obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej i przyprawach. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z oliwą i smaż różyczki na złoty kolor.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych