Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kalafior w panierce

Opis wykonania

Kalafior w chrupiącej panierce to pyszna przekąska lub dodatek do drugiego dania. Różyczki kalafiora są ugotowane, a następnie usmażone w panierce z dodatkiem przypraw – słodkiej papryki i kurkumy.

Kalafior w panierce - krok 1

Kalafior podziel na mniejsze różyczki, umyj, następnie wrzuć na wrzątek na 10 minut. Odcedź i odstaw do przestudzenia.

Kalafior w panierce - krok 2

W misce rozbij jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z słodką papryką i kurkumą.

Kalafior w panierce - krok 3

Każdą różyczkę obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej i przyprawach. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z oliwą i smaż różyczki na złoty kolor.

Bosch do kuchni