Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kalafior w chrupiącej panierce to pyszna przekąska lub dodatek do drugiego dania. Różyczki kalafiora są ugotowane, a następnie usmażone w panierce z dodatkiem przypraw – słodkiej papryki i kurkumy.

Składniki

1 szt. - kalafiora
2 szt. - jajka
0,5 szklanki - bułki tartej
2 łyżki - oliwy z oliwek
1 łyżeczka - słodkiej papryki
1 łyżeczka - kurkumy
- sól, pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
178.75 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
14.63 g
Błonnik
8.95 g
Białko
4.93 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

1

Kalafior podziel na mniejsze różyczki, umyj, następnie wrzuć na wrzątek na 10 minut. Odcedź i odstaw do przestudzenia.

2

W misce rozbij jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z słodką papryką i kurkumą.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Każdą różyczkę obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej i przyprawach. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z oliwą i smaż różyczki na złoty kolor.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych