Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Karp jest smaczną i uniwersalną rybą, którą można przygotować na wiele sposobów. Może być również pieczony w piekarniku.

Składniki

1,5 kg patroszonego karpia
1 cytryna
2 marchewki
1 pietruszka
1 por
2 cebule
1/4 selera
1 łyżka masła
1 łyżeczka majeranku
2 liście laurowe
Sól i pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
504.3 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
9.4 g
Błonnik
75.9 g
Białko
5.5 g
Sól
2 g

Opis wykonania

Karpia umyj, osusz ręcznikiem, lekko natnij skórę i odetnij głowę.

Warzywa umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora pokrój w półplasterki.

Porada

Sensor PerfectBake w piekarnikach Bosch ułatwi pieczenie ryb w całości. Dzięki niemu będą równomiernie upieczone na całej powierzchni.

Bosh Logo
Bosh

W brytfance ułóż wymieszane ze sobą warzywa oraz liście laurowe.

Na warzywach ułóż tuszkę karpia. Do środka włóż masło, majeranek oraz plasterki sparzonej cytryny. Całość posyp solą i pieprzem.

Karpia piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych