Kasza gryczana na słodko
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Kasza gryczana z twarożkiem i owocami sezonowymi smakuje wyśmienicie. Kasza w słodkiej odsłonie sprawdzi się jako śniadanie lub deser.
Składniki
200 g kaszy gryczanej
250 g twarogu półtłustego
200 g truskawek
3 łyżki miodu
Sól
Kasza gryczana na słodko
Kasza gryczana na słodko
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotuj na płycie grzewczej zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
Twaróg umieść w misce dodaj miód i dokładnie wymieszaj.
Truskawki odszypułkuj i pokrój na połówki.
W naczyniu żaroodpornym umieść warstwami – kaszę, twaróg, kaszę, a na górę truskawki.
Porada
Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.
Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Komentarze