Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kasza gryczana z twarożkiem i owocami sezonowymi smakuje wyśmienicie. Kasza w słodkiej odsłonie sprawdzi się jako śniadanie lub deser.

Składniki

200 g kaszy gryczanej
250 g twarogu półtłustego
200 g truskawek
3 łyżki miodu
Sól

Opis wykonania

1

Kaszę ugotuj na płycie grzewczej zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.

Twaróg umieść w misce dodaj miód i dokładnie wymieszaj.

Truskawki odszypułkuj i pokrój na połówki.

2

W naczyniu żaroodpornym umieść warstwami – kaszę, twaróg, kaszę, a na górę truskawki.

Porada

Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.



Bosh Logo
Bosh
3

Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Bardzo prosty przepis. Smaki dzieciństwa :)