


Pysznie, lekko i sycąco! Palona kasza gryczana w połączeniu z prażonymi pestkami słonecznika, w towarzystwie świeżych warzyw i niebanalnego sosu.
1. Kasze gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. 2. Pestki słonecznika prażymy 3. Z granata wyciągamy pestki, kapustę, seler naciowy i szczypior kroimy w nieduże kawałki, a szpinak rwiemy. 3. Przestudzoną kaszę mieszamy z warzywami 4. Przygotowujemy sos - figi, olej i ocet blendujemy na gładką masę, jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wody. 5. Do sosu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku 6. Kaszę z warzywami łączymy z kilkoma łyżkami powstałego sosu, rozdzielamy na 2 porcje i podajemy Można udekorować szczypiorkiem :) Smacznego!