Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna rybka z pełną błonnika i smaczną kaszą w pomidorach. Dzięki przygotowaniu na parze - ciesz się pełnią smaku bez wyrzutów sumienia.

Składniki

kasza z soczewicą
filet z halibuta
świeży estragon
1 szczypta sól i pieprz
fasola czerwona
4 łyżeczka przecier pomidorowy
1 garść koperek

Opis wykonania

Czasu zaoszczędzą gotowe mieszanki kaszy z soczewicą w wygodnych woreczkach. Ugotuj je w osolonej wodzie i odsącz. Przełóż do patelni z wysokim rantem. Dodaj odsączoną z zalewy fasolkę czerwoną i przelaną wrzątkiem. Następnie dołóż przecier pomidorowy i poszatkowany koperek.. Wymieszaj i utrzymuj ciepłe. Filet z halibuta pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj gałązki świeżego estragonu. Gotuj na patrze z 10-15 minut (w zależności od grubości filetu). I to tyle moi mili. Prawda, że łatwe?
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych