Kaszotto z estragonowym halibutem

4 porcje
25 min
Łatwe
Pyszna rybka z pełną błonnika i smaczną kaszą w pomidorach. Dzięki przygotowaniu na parze - ciesz się pełnią smaku bez wyrzutów sumienia.
Składniki
kasza z soczewicą
filet z halibuta
świeży estragon
1 szczypta sól i pieprz
fasola czerwona
4 łyżeczka przecier pomidorowy
1 garść koperek
Kaszotto z estragonowym halibutem
Kaszotto z estragonowym halibutem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czasu zaoszczędzą gotowe mieszanki kaszy z soczewicą w wygodnych woreczkach. Ugotuj je w osolonej wodzie i odsącz. Przełóż do patelni z wysokim rantem. Dodaj odsączoną z zalewy fasolkę czerwoną i przelaną wrzątkiem. Następnie dołóż przecier pomidorowy i poszatkowany koperek.. Wymieszaj i utrzymuj ciepłe. Filet z halibuta pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj gałązki świeżego estragonu. Gotuj na patrze z 10-15 minut (w zależności od grubości filetu). I to tyle moi mili. Prawda, że łatwe?
Komentarze