Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
W upalne dni nie ma nic lepszego niż szklanka pobudzającej i orzeźwiającej kawy mrożonej. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować schłodzoną kawę z dodatkiem lodów śmietankowych i płatów czekolady.

Składniki

200 ml zaparzonej kawy
70 ml zimnego mleka
2 gałki lodów śmietankowych
6 kostek lodu + 4 do podania
brązowy cukier (opcjonalnie)
płatki czekolady, bita śmietana (opcjonalnie)

Opis wykonania

Kawę zaparz i odstaw do przestudzenia. Dodaj cukier (opcjonalnie).

Do pojemnika blendera wrzuć kostki lodu, dodaj mleko, ostudzoną kawę i lody.

Porada

Najsmaczniejsze napoje muszą być mocno schłodzone! Kruszony lód bez problemu przygotujesz z pomocą mini rozdrabniacza w kompaktowym robocie kuchennym marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Miksuj przez chwilę.

Kawę przelej do szklanek i podawaj z dodatkowymi kostkami lodu, płatkami czekolady czy bitą śmietaną.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
W lato często serwuję sobie mrożoną kawę, z lodami to jednak sporo kalorii, ale warto!