Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
przepyszne kokosowo - czekoladowe kulki z kaszy jaglanej.

Składniki

90 g kasza jaglana
1 szklanka mleko kokosowe
2 łyżka miód/ksylitol/stewia
120 g wiórki kokosowe
2 łyżka kakao gorzkie
1 łyżka olej kokosowy

Opis wykonania

Kaszę płuczemy dokładnie pod wodą. Wrzucamy do garnka i dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn.
Na patelni podprzażamy wiórki kokosowe do lekko brązowego koloru. Odsypujemy ok 20 g (do obtaczania gotowych kulek).
Resztę dodajemy do ugotowanej, ciepłej kaszy i mieszamy.
Dodajemy łyżkę oleju kokosowego i słodzik (miód/ksylitol/stewię - do wyboru wg. upodobań) i ponownie mieszamy.
Ciepłą masę formujemy w kulki i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych