Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kokosowo - orzechowy jagielnik z fit lodami własnej roboty

Opis wykonania

Kokosowo - orzechowy jagielnik z fit lodami własnej roboty

Spód : Daktyle namaczamy we wrzątku przez 15 minut , Następnie blendujemy z płatkami owsianymi, rozpuszczoną łyżką oleju kokosowego oraz łyżką kakao. Gotową masę wykładamy na spód formy i odstawiamy do lodówki robiąc w międzyczasie masę . Masa : Kaszę jaglaną 200 g gotujemy na mleku kokosowym, dodajemy łyżkę ksylitolu oraz wiórki kokosowe. Po ugotowaniu całość blendujemy na gładką masę i wylewamy na nasz ochłodzony już spód . Odstawiamy do lodówki . Pianka orzechowa: w 50 ml gorącej wody rozpuszczamy 1,5 łyżeczki żelatyny czekamy aż ostygnie w 3/4 szklanki mleka rozpuszczamy nasze masło orzechowe. Gdy żelatyna ostygnie wlewamy ją do mleka i masła. Ten roztwór wylewamy na ciasto i odstawiamy do lodówki na całą noc . Gdy cisto stężeje na drugi dzień robimy polewę : Gorzką czekoladę łączymy z łyżką oleju kokosowego oblewamy ciasto i również odstawiamy do lodówki na jakiś czas . Na lody już nie starczyło miejsca ale są zrobione z mleka kokosowego odżywki białkowej oraz ksylitolu, a czekoladowe z dodatkiem żółtka jaja i kakao . :)

Bosch do kuchni