Koktajl truskawkowo-jagodowy z nutą imbirową
3 porcje
10 min
Łatwe
Koktajl truskawkowo - jagodowy na bazie owoców, kefiru z dodatkiem imbiru, który ciekawie urozmaica smak. Koktajle owocowe to świetny sposób na zdrową przekąskę.
Składniki
300 g jagody lub borówki
1 l kefir naturalny
1 łyżeczka miód
100 g truskawki
10 g imbir
Koktajl truskawkowo-jagodowy z nutą imbirową
Koktajl truskawkowo-jagodowy z nutą imbirową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jagody (borówki) oraz truskawki wrzucamy do blendera (mogą być świeże, ale doskonale sprawdzą się też mrożonki), dodajemy starty imbir i łyżeczkę miodu (jeśli ktoś lubi słodszą wersję, mogą być 2 - 3 łyżeczki). Blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy kefir i blendujemy.
Komentarze