Kolorowa sałatka z pieczonej marchwi i cebuli z komosą ryżową
4 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Kolorowa sałatka z pieczonej marchwi i cebuli z komosą ryżową
Kolorowa sałatka z pieczonej marchwi i cebuli z komosą ryżową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na suchej patelni podpraż ziarna słonecznika. Odstaw z płyty grzewczej.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Dodaj komosę i smaż, aż się przyrumieni. Dodaj sól do smaku. Wlej szklankę wody i gotuj, aż komosa ją wchłonie. Wlej pozostałą wodę po jednej szklance i gotuj, aż komosa będzie miękka.
Przygotuj dressing. Do miseczki dodaj oliwę z oliwek, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól.
Przygotuj warzywa – cebulę obierz i pokrój w piórka, marchewki obierz i pokrój w słupki.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuje piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Warzywa skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 20 minut, aż będą miękkie i przyrumienione.
Warzywa umieść na talerzu, wymieszaj z komosą ryżową. Polej dressingiem i posyp ziarnami słonecznika.
Komentarze