Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowe, wesołe i bardzo apetyczne szaszłyki z naleśników. Wersje nadzienia można modyfikować według własnych upodobań kulinarnych.

Składniki

1,5 szklanka mleko
1 szklanka woda gazowana
3 szt. jajka
1,5 szklanka mąka
1 łyżka olej
2 łyżka sok z buraków
1 łyżka szpinak mrożony
0,5 łyżeczka kurkuma
1 łyżeczka kakao
2 ml olejek pomarańczowy
2 ml ekstrakt miętowy

Opis wykonania

Składniki ciasta zmiksować, odstawić na ok 30 minut. Następnie ciasto podzielić na 5 porcji. Jedną zostawić bez dodatków. Do drugiej dodać kakao i olejek pomarańczowy i wymieszać. Do trzeciej dodać sok z buraczków. Do czwartej dodać kurkumę. Do piątej dodać szpinak i ekstrakt miętowy. Jeśli któreś z ciast będzie za gęste, rozrzedzić odrobiną wody. Na patelnię wlewać ciasto, smażyć naleśniki (po 2-3 sztuki jednego koloru). Naleśniki lepiej smażyć na małym ogniu, żeby się nie przypiekały zbyt mocno, bo wtedy stracą kolor. Naleśniki posmarować ulubionym nadzieniem, zwijać w roladki, kroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nasadzać kawałki naleśników różnego koloru. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Maria Izabela
Robią wrażenie na imprezach :)