Kolorowe naleśnikowe szaszłyki
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Kolorowe naleśnikowe szaszłyki
Kolorowe naleśnikowe szaszłyki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki ciasta zmiksować, odstawić na ok 30 minut. Następnie ciasto podzielić na 5 porcji. Jedną zostawić bez dodatków. Do drugiej dodać kakao i olejek pomarańczowy i wymieszać. Do trzeciej dodać sok z buraczków. Do czwartej dodać kurkumę. Do piątej dodać szpinak i ekstrakt miętowy. Jeśli któreś z ciast będzie za gęste, rozrzedzić odrobiną wody. Na patelnię wlewać ciasto, smażyć naleśniki (po 2-3 sztuki jednego koloru). Naleśniki lepiej smażyć na małym ogniu, żeby się nie przypiekały zbyt mocno, bo wtedy stracą kolor. Naleśniki posmarować ulubionym nadzieniem, zwijać w roladki, kroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nasadzać kawałki naleśników różnego koloru. Smacznego!
Komentarze