Konfitura z czerwonej cebuli
4 porcje
30 min
Łatwe
4.05 (Ilość ocen: 19)
Konfitura z czerwonej cebuli doskonale podkreśli smak zwykłych kanapek czy domowych burgerów. Sprawdźcie tę doskonałą kompozycję smaków.
Składniki
4 czerwone cebule
100 ml czerwonego wina
3 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka masła
3 łyżki brązowego cukru
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
sól, pieprz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
145.5 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
13.98 g
Błonnik
1.55 g
Białko
1.76 g
Sól
1.5 g
Konfitura z czerwonej cebuli
Konfitura z czerwonej cebuli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
W garnku o grubszym dnie rozgrzej masło i oliwę z oliwek, dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Następnie do cebuli dodaj brązowy cukier, wino, ocet balsamiczny i przyprawy.
Duś na małej mocy płyty grzewczej, mieszając od czasu do czasu.
Konfitura będzie gotowa kiedy cały sos się mocno zredukuje, a cebula całkowicie zmięknie.
Komentarze