Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 16)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Konfitura z czerwonej cebuli doskonale podkreśli smak zwykłych kanapek czy domowych burgerów. Sprawdźcie tę doskonałą kompozycję smaków.

Składniki

4 czerwone cebule
100 ml czerwonego wina
3 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka masła
3 łyżki brązowego cukru
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
sól, pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
145.5 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
13.98 g
Błonnik
1.55 g
Białko
1.76 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

1

Cebulę obierz i pokrój w piórka.

2

W garnku o grubszym dnie rozgrzej masło i oliwę z oliwek, dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Następnie do cebuli dodaj brązowy cukier, wino, ocet balsamiczny i przyprawy. 

Duś na małej mocy płyty grzewczej, mieszając od czasu do czasu.

4

Konfitura będzie gotowa kiedy cały sos się mocno zredukuje, a cebula całkowicie zmięknie.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 16
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych