Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Świeża sałatka z pęczaku i popcornem z kaszy gryczanej

Opis wykonania

Sałatka z pęczaku, buraków, kiszonego ogórka i kaszy gryczanej.

  1. Buraki dokładnie umyj, zawiń w folie aluminiową i piecz przez około 2 godziny w 180 stopniach,następnie pokrój w kosteczkę i/ lub w płatki.

  2. Pęczak ugotuj na sypko (zalej 2 szklankami osolonej wody, gotuj aż wchłonie całą wodę i zostaw pod pokrywka, aż dojdzie).

  3. Szalotkę i ogórek kiszony pokrój w cienką kostkę, dodaj do schłodzonego pęczaku, polej olejem lnianym do smaku, dopraw solą i pieprzem.

  4. Kozi ser połącz z łyżką śmietany, by stał się smarowny.

  5. Kaszę gryczaną paloną wrzuć do głębokiej kąpieli wrzącego oleju na około 1,5 min. Wyciągnij i położ na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru oleju.

  6. Na talerzu zrób kreskę kozim serkiem. Na nią połóż pęczak, dodaj buraki i popcorn z kaszy gryczanej, posyp cienko pokrojonym szczawiem.