Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Są pyszne lekkie.Podaję je z surówką mix-sałat.

Składniki

1 szt. kalafior
1 szt. brokuł
1 szt. jajko
1 łyżka kasza manna
1 garść bułka tarta
1 szczypta sól pieprz

Opis wykonania

Brokuła i kalafiora dzielimy na cząstki i gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy i studzimy.Następnie blendujemy.-nie na papkę,ale na bardzo drobne kawałeczki. Do ostudzonych warzyw dodajemy kilka łyżek bułki tartej (dałam 5),wbijamy jajko,dodajemy kaszę,przyprawiamy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Jeśli masa będzie zbyt rzadka można dosypać trochę mąki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Smaczne i chrupiące! Polecam zrobić do tego dania sos czosnkowy :)