Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcji

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Są pyszne lekkie.Podaję je z surówką mix-sałat.

Składniki

1 szt. kalafior
1 szt. brokuł
1 szt. jajko
1 łyżka kasza manna
1 garść bułka tarta
1 szczypta sól pieprz

Opis wykonania

Brokuła i kalafiora dzielimy na cząstki i gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy i studzimy.Następnie blendujemy.-nie na papkę,ale na bardzo drobne kawałeczki. Do ostudzonych warzyw dodajemy kilka łyżek bułki tartej (dałam 5),wbijamy jajko,dodajemy kaszę,przyprawiamy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Jeśli masa będzie zbyt rzadka można dosypać trochę mąki.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Smaczne i chrupiące! Polecam zrobić do tego dania sos czosnkowy :)
zielone_obloczki
Bardzo smaczne kotleciki. Pycha!
Lalaxo
Samo zdrowie !