Kotleciki szu szu
![Kotleciki szu szu](https://akademiasmaku.pl/storage/8079/conversions/kotleciki-szu-szu-5275-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Kotleciki szu szu
Kotleciki szu szu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10727/conversions/zkk8bSHKdhRKNt-thumb.webp)
Jak przygotować kotleciki szu szu? Zacznij od kurczaka – umyj go, oczyść i osusz. Następnie pokrój go wzdłuż na mniejsze kotlety. Każdy kotlet lekko rozbij.
Do większej miski przełóż kawałki kurczaka, dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka, jogurt grecki, olej, czosnek, oregano, sól oraz pieprz.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10728/conversions/iGQFGI51fzylJQ-thumb.webp)
Całość dobrze wymieszaj. Kotleciki szu szu przełóż do worka próżniowego vaccum. Przy użyciu końcówki blendera Bosch vaccum odessij powietrze, marynuj min. 30 minut (jeśli Ci się nie spieszy i przygotowujesz obiad na jutro, zostaw na całą noc).
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10729/conversions/9JDHnp0TYwdZQy-thumb.webp)
Rozgrzej wyższą patelnię, wlej tyle oleju, aby pokrył całe dno. Czas usmażyć nasze kotleciki drobiowe szu szu! Smaż je z obydwu stron na złoty kolor. Z czym je podasz?
Komentarze