Kotleciki szu szu
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Kotleciki szu szu
Kotleciki szu szu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jak przygotować kotleciki szu szu? Zacznij od kurczaka – umyj go, oczyść i osusz. Następnie pokrój go wzdłuż na mniejsze kotlety. Każdy kotlet lekko rozbij.
Do większej miski przełóż kawałki kurczaka, dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtka, jogurt grecki, olej, czosnek, oregano, sól oraz pieprz.
Całość dobrze wymieszaj. Kotleciki szu szu przełóż do worka próżniowego vaccum. Przy użyciu końcówki blendera Bosch vaccum odessij powietrze, marynuj min. 30 minut (jeśli Ci się nie spieszy i przygotowujesz obiad na jutro, zostaw na całą noc).
Rozgrzej wyższą patelnię, wlej tyle oleju, aby pokrył całe dno. Czas usmażyć nasze kotleciki drobiowe szu szu! Smaż je z obydwu stron na złoty kolor. Z czym je podasz?
Komentarze