Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotlety rybne

Opis wykonania

Piątkowy obiad lub rybny lunch nie musi być nudny. Przygotuj ze mną kotlety rybne, które szybko i łatwo zrobisz przy pomocy blendera.

Kotlety rybne - krok 1

Wykonanie

Posiekaną cebulę zeszklij na patelni.

Dorsza pokrój w większą kostkę przełóż do naczynia rozdrabniającego blendera, dodaj odciśniętą bułkę i jajko, całość miksuj do połączenia składników. Masę przełóż do miski, dodaj zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz, całość dobrze wymieszaj.

Kotlety rybne - krok 2

Formuj kotlety (nie powinny być za wysokie), obtocz w bułce tartej i smaż na płycie grzewczej na złoto z każdej strony (ok. 3–4 minuty z każdej strony).

Kotlety rybne - krok 3

Podanie

Kotleciki smakują wyśmienicie z gniazdkami ziemniaczanymi, ale będą także pasować do tradycyjnych, gotowanych ziemniaków. Warto dodać również znaną surówkę z kapusty kiszonej.

Kotlety rybne po usmażeniu możesz zamrozić w szczelnie zamkniętym woreczku lub pudełku.

Bosch do kuchni