Kotlety rybne
![Kotlety rybne](https://akademiasmaku.pl/storage/7985/conversions/kotlety-rybne-5174-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Kotlety rybne
Kotlety rybne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10475/conversions/sCFmdtjRIyNy2C-thumb.webp)
Wykonanie
Posiekaną cebulę zeszklij na patelni.
Dorsza pokrój w większą kostkę przełóż do naczynia rozdrabniającego blendera, dodaj odciśniętą bułkę i jajko, całość miksuj do połączenia składników. Masę przełóż do miski, dodaj zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz, całość dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10476/conversions/tWosb5Q5EXqA49-thumb.webp)
Formuj kotlety (nie powinny być za wysokie), obtocz w bułce tartej i smaż na płycie grzewczej na złoto z każdej strony (ok. 3–4 minuty z każdej strony).
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10477/conversions/M0DVzfasksmapS-thumb.webp)
Podanie
Kotleciki smakują wyśmienicie z gniazdkami ziemniaczanymi, ale będą także pasować do tradycyjnych, gotowanych ziemniaków. Warto dodać również znaną surówkę z kapusty kiszonej.
Kotlety rybne po usmażeniu możesz zamrozić w szczelnie zamkniętym woreczku lub pudełku.
Komentarze