Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kotlety z warzyw i ryżu to świetna alternatywa dla dań mięsnych. Dania wegetariańskie są nie tylko zdrowe, ale także pyszne!

Składniki

100 g ugotowany ryż
1 szklanka mrożony lub świeży groszek
100 g mąka pszenna
1/2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szt. jajko
100 ml mleko
sól i pieprz
2 łyżka szczypiorek posiekany
olej rzepakowy

Opis wykonania

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, jajko i mleko, połączyć najlepiej za pomocą trzepaczki na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Do masy dodać ugotowany ryż, groszek, siekany szczypiorek, wymieszać łyżką. Rozgrzać na patelni olej, usmażyć kotlety partiami po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złote. Podawać obsypane blanszowanym groszkiem i szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych