Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kotlety siekane z kurczaka z warzywami

Kotlety siekane z kurczaka z warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Kotlety siekane z kurczaka z warzywami to doskonałe rozwiązanie, gdy chcesz przygotować obiad na szybko. Możesz je podawać z wieloma dodatkami, m.in.: ziemniakami, kaszami, ryż. Możesz je również serwować jako samodzielną przekąskę.

Składniki

200 g - piersi z kurczaka
100 g - startego sera
1 szt. - jajko
1 ząbek - czosnku
2 łyżki - czarnych oliwek
1 łyżka - posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- oliwa lub olej do smażenia
- natka pietruszki do posypania

Opis wykonania

Krok 1

Do przystawki blenderowej z nożami tnącymi przełóż: kurczaka, jajko, ser tarty, czarne oliwki, posiekaną natkę oraz sól i pieprz. Całość zmiksuj i uformuj z masy małe kotlety.

Krok 2

Na patelnię dodaj oliwę, smaż kotlety z każdej strony do zarumienienia.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny. 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Kotlety podawaj w formie obiadowej z ziemniakami lub jako przekąskę z dipami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych