


W roli warzywnych kotletów doskonale odnajdują się nie tylko bataty, ale również marchewka, kapusta, kalafior i kasze.
1.Kotlety-bataty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dusimy na oliwie, dodajemy liście laurowe kiedy zmiękną przekładamy do miski i łączymy z reszta składników, formujemy kotleciki 2.Ryż- na patelni lekko rozgrzewamy oliwę, wrzucamy ryż, chwilę smażymy, dolewamy ok 300 ml wody, solimy, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i gotujemy pod przykryciem ok 10 min. Dorzucamy groszek i gotujemy jeszcze ok 5 min. 3.Sałatka- warzywa myjemy i kroimy w kostkę, siekamy koperek, sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny, olejem, doprawiamy solą i pieprzem, na wierzch kruszymy fetę 4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju na złoto 5. Przed podaniem do ryży dodajemy skórkę z cytryny i sok