Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste i szybkie kotleciki.

Składniki

500 g Ugotowane ziemniaki
2 szt. Dorsz duszony na maśle
1 garść Zielona pietruszka
1 szt. Skórka z cytryny
1 szt. Jajko
200 g Bułka tarta

Opis wykonania

Robię te kotlety zawsze z resztek z obiadu. Do pure ziemniaczanego dodaję resztki ryby z obiadu. Duszony na maśle dorsz lub pstrąg pieczony w kopercie z papieru do pieczenia. Rybę rozdrabniam i mieszam z ziemniakami, podsmażoną cebulką, skórką z cytryny i posiekaną pietruszką lub szpinakiem. Formuje kotleciki, obtaczam w jajku i bułce tartej. Nastepnie smażę na patelni. Są idealne na przekąskę.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
U mnie kotlety z dorsza, przepyszne
zielone_obloczki
Bardzo dobre kotlety. Polecam 🙂
Ewusia1222
Bardzo smaczne wyszły, polecam!