Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste i szybkie kotleciki.

Składniki

500 g Ugotowane ziemniaki
2 szt. Dorsz duszony na maśle
1 garść Zielona pietruszka
1 szt. Skórka z cytryny
1 szt. Jajko
200 g Bułka tarta

Opis wykonania

Robię te kotlety zawsze z resztek z obiadu. Do pure ziemniaczanego dodaję resztki ryby z obiadu. Duszony na maśle dorsz lub pstrąg pieczony w kopercie z papieru do pieczenia. Rybę rozdrabniam i mieszam z ziemniakami, podsmażoną cebulką, skórką z cytryny i posiekaną pietruszką lub szpinakiem. Formuje kotleciki, obtaczam w jajku i bułce tartej. Nastepnie smażę na patelni. Są idealne na przekąskę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
U mnie kotlety z dorsza, przepyszne