Kotlety ziemniaczane z dorszem.
6 porcje
15 min
Łatwe
Proste i szybkie kotleciki.
Składniki
500 g Ugotowane ziemniaki
2 szt. Dorsz duszony na maśle
1 garść Zielona pietruszka
1 szt. Skórka z cytryny
1 szt. Jajko
200 g Bułka tarta
Kotlety ziemniaczane z dorszem.
Kotlety ziemniaczane z dorszem.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Robię te kotlety zawsze z resztek z obiadu. Do pure ziemniaczanego dodaję resztki ryby z obiadu. Duszony na maśle dorsz lub pstrąg pieczony w kopercie z papieru do pieczenia. Rybę rozdrabniam i mieszam z ziemniakami, podsmażoną cebulką, skórką z cytryny i posiekaną pietruszką lub szpinakiem. Formuje kotleciki, obtaczam w jajku i bułce tartej. Nastepnie smażę na patelni. Są idealne na przekąskę.
Komentarze