Krem czekoladowo-migdałowy na kanapki
9 porcje
30 min
Średnie
Bardzo zdrowy krem, w który doda nam energii na cały dzień.
Składniki
2 szt. Dojrzałe awokado
100 g Migdały
40 g Kakao
4 łyżka Miód
30 g Olej kokosowy
Krem czekoladowo-migdałowy na kanapki
Krem czekoladowo-migdałowy na kanapki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Migdały zmielić na drobny proszek. Awokado obrać ze skórki i wyjąć pestkę. Do misy blendera wrzucić awokado, dodać zmielone migdały, kakao, miód i olej kokosowy. Całość zmiksować na gładki, jednolity krem. Można w tym celu skorzystać również z blendera ręcznego. Krem przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce do kilku dni.
Komentarze