Krem z batatów
 
                                            6 porcji
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
                    Krem z batatów
                
                Składniki
500 g batatów
                                                            100 g porów
                                                            litra bulionu warzywnego
                                                            mały ziemniak
                                                            średnie marchewki
                                                            średnie marchewki
                                                             łyżeczka curry
                                                            łyżeczki chili
                                                            pieprz czarny i sól
                                                            łyżki jogurtu greckiego
                                                    Krem z batatów
Krem z batatów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
                	
    Warzywa obieramy i kroimy w większa kostkę. Pora kroimy w grubsze półplasterki. Do bulionu dodajemy wszystkie warzywa, liście laurowe i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Warzywa powinny być miękkie.
    Wyjmujemy liście laurowe i blendujemy zupę na jednolity, gładki krem. Doprawiamy do smaku przyprawami i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Zupę przez podaniem dekorujemy jogurtem greckim i posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Podajemy z grzankami.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze