Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z zielonego groszku z mlekiem kokosowym, porem, anyżem i orzeszkami pinii.

Składniki

Zielony Groszek
Por (białe części)
Mleko kokosowe
Bulion drobiowy
Imbir świeży
Trawa cytrynowa
Chili świeże
Sałata
Liść kafiru
Limonka
Kolendra
Cukier trzcinowy
Anyż
Sól i pieprz
Masło klarowane
Orzeszki pinii

Opis wykonania

  1. Na maśle podsmażyć część pokrojonego w talarki pora, posiekany imbir oraz chili.
  2. Dodać liść kafiru, anyż, część kolendry, trawę cytrynową, wlać mleko kokosowe oraz bulion.
  3. Całość chwilę gotować. Przecedzić przez sito.
  4. Na maśle podsmażyć pozostałą część pokrojonego pora, porwane liście sałaty i groszek.
  5. Wlać przecedzony wywar.
  6. Zagotować i zmiksować.
  7. Doprawić do smaku sokiem z limonki, cukrem, solą i pieprzem. Podawać z prażonymi orzeszkami pinii i kolendrą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych