Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

160 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
PYSZNA ZUPA NA LATO :)

Składniki

1,5 l wywar drobiowy
700 g modra kapusta bonduelle
1 szt. ozor wieprzowy
1 szczypta cukier
1 szczypta sól i pieprz
0,02 dkg ogórek
4 szt. rukola listki
1 łyżka śmietana do zupy

Opis wykonania

ozor wymyć i wyszorować w ciepłej wodzie, zagotować wywar, wrzucić ozor i gotować tak długo, aż ozor będzie miękki wyjąć ozor i obrać go ze skóry,przekroić wzdłuż i odstawić. do wywaru dodać gotową kapustę bonduelle i gotować około 20 min, zblendować i doprawić do smaku. ozorek podgrzać. zupę wylać na talerz ułożyć ozorka ,ogórka i rukolę, skropić kilkoma kroplami śmietany BON APETIT :D.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych