KREM Z MODREJ KAPUSTY Z OZORKIEM
4 porcje
160 min
Łatwe
PYSZNA ZUPA NA LATO :)
Składniki
1,5 l wywar drobiowy
700 g modra kapusta bonduelle
1 szt. ozor wieprzowy
1 szczypta cukier
1 szczypta sól i pieprz
0,02 dkg ogórek
4 szt. rukola listki
1 łyżka śmietana do zupy
KREM Z MODREJ KAPUSTY Z OZORKIEM
KREM Z MODREJ KAPUSTY Z OZORKIEM
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
ozor wymyć i wyszorować w ciepłej wodzie, zagotować wywar, wrzucić ozor i gotować tak długo, aż ozor będzie miękki wyjąć ozor i obrać go ze skóry,przekroić wzdłuż i odstawić. do wywaru dodać gotową kapustę bonduelle i gotować około 20 min, zblendować i doprawić do smaku. ozorek podgrzać.
zupę wylać na talerz ułożyć ozorka ,ogórka i rukolę, skropić kilkoma kroplami śmietany
BON APETIT :D.
Komentarze