Krem ze szparagów według Mateusza Gesslera
 
                                            4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Krem ze szparagów według Mateusza Gesslera
Krem ze szparagów według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Szparagi obieramy i odcinamy główki (podamy je w całości). Główki szparagów gotujemy na parze przez 5 minut.
 
                        Do garnka wkładamy łyżkę masła, dodajemy pokrojone w piórka szalotki i drobno pokrojone szparagi.
Smażymy ok. 3 min na małej mocy płyty grzewczej, następnie podlewamy 1/3 bulionu warzywnego, śmietaną i dusimy 15 min.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
 
                         
                        Miksujemy blenderem 3–5 min do uzyskania gładkiej masy.
Dolewamy resztę bulionu, doprawiamy solą pieprzem, gałką i świeżym tymiankiem, gotujemy jeszcze przez 3 minuty.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze