Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyczny kremowy omlet ze szczypiorkiem

Składniki

2 szt. jaja
1 szczypta sól
2 łyżeczka olej

Opis wykonania

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej. Jaja wbij do miski i dobrze roztrzep, dodaj pocięty szczypiorek ( zostaw trochę szczypiorku do posypania na wierzch). Wlej na patelnię i szybkim ruchem potrząsaj patelnię lewą ręką, a prawą kreśl widelcem coś na kształt ósemki. Złóż 1/3 omleta do środka, przesuń całość na rant patelni i powolnym ruchem zawiń drugi koniec omleta. Przełóż delikatnie na talerz. Posyp szczypiorkiem. Jest to klasyczny omlet z kuchni francuskiej. Po przecięciu w środku ma być kremowy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych