


Niesamowite połączenie wstążek makaronu tagliatelle z krewetkami oraz dodatkami – pomidorami, czosnkiem i świeżymi ziołami. To świetna propozycja obiadowa dla wszystkich miłośników niebanalnych smaków.
W osolonej wodzie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
W trakcie gotowania makaronu przygotuj pozostałe składniki dania. Cebulę i czosnek obierz. Drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
Dodaj krewetki i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Podsmaż przez ok. 3 minuty na większej mocy płyty grzewczej.
Na patelnię wlej białe wino i zmniejsz moc palnika. Podduś całość przez ok. 3–4 minuty, do czasu aż część wina odparuje.
Dodaj ugotowany makaron i całość lekko podsmaż, aby makaron połączył się ze składnikami na patelni.
Danie udekoruj świeżymi ziołami – tymiankiem lub oregano.