


Jak podbić aromaty ziół w trakcie marynowania kurczaka? Super sprawdza się system marynowania próżniowego. Potrzebujecie worków próżniowych oraz blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza, a marynowany kurczak wyjdzie idealnie!
Piersi z kurczaka umyj i osusz, pokrój na grubsze paski, przełóż do miski.
Marynata do kurczaka to oliwa z oliwek, posiekany rozmaryn i czosnek oraz sól. Cytrynę pokrój w plastry i dodaj do mięsa.
Całość dobrze wymieszaj, przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij, użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
Rozgrzej na płycie dużą patelnię, dodaj oliwę, układaj plastry kurczaka i smaż z każdej strony do zarumienienia.
Podawaj ze świeżymi warzywami lub jako obiad z ryżem i surówką.