Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kurczak z kolendrą i rozmarynem, podawany z marchewkami i ziemniakami.

Składniki

garść kolendry
gałązka rozmarynu
kostki masła
marchewki
ziemniaczki
cebula
kurczak
odrobina oliwy
papryka

Opis wykonania

Kurczaka przekroić wzdłuż, porobić nacięcia w skórze. Posiekać kolendrę i wymieszać z masłem. Masło z kolendrą włożyć pod skórę kurczaka, a w nacięcia rozmaryn. Marchewkę, ziemniaki i paprykę pokroić w około 4 cm słupki. Cebulę kroimy w pióra. Warzywa wkładamy do rękawa do pieczenia i polewamy odrobiną oliwy. Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną czosnku, kładziemy na warzywach skórą do góry. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 1,5 godziny.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych