Kurczak z warzywami
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Kurczak z kolendrą i rozmarynem, podawany z marchewkami i ziemniakami.
Składniki
garść kolendry
gałązka rozmarynu
kostki masła
marchewki
ziemniaczki
cebula
kurczak
odrobina oliwy
papryka
Kurczak z warzywami
Kurczak z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka przekroić wzdłuż, porobić nacięcia w skórze. Posiekać kolendrę i wymieszać z masłem. Masło z kolendrą włożyć pod skórę kurczaka, a w nacięcia rozmaryn. Marchewkę, ziemniaki i paprykę pokroić w około 4 cm słupki. Cebulę kroimy w pióra. Warzywa wkładamy do rękawa do pieczenia i polewamy odrobiną oliwy. Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną czosnku, kładziemy na warzywach skórą do góry. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 1,5 godziny.
Komentarze