Lekka sałatka z orzechami
1 porcje
10 min
Łatwe
Delikatna sałatka z boczkiem i orzechami, która w jesienne poranki przypomni nam o wiosennym słońcu i letnich śniadania.
Składniki
15 g boczek wędzony
2 garść mix sałat
10 g orzechy włoskie
1 szt. pomidor
80 g mięso z piersi indyka
5 ml oliwa z oliwek
1 szt. ogórek zielony
1 szczypta sól, pieprz
Lekka sałatka z orzechami
Lekka sałatka z orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mix sałat opłukać pod bieżącą wodą. Boczek usmażyć na patelni do chrupkości i pokruszyć na średnie kawałki. Mięso z indyka pokroić, przyprawić ulubionymi przyprawami i przesmażyć. Ogórka obrać, pomidora umyć i następnie pokroić warzywa w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w misce, dodać orzechy włoskie, sól i pieprz. Na koniec polać sałatkę oliwą z oliwek.
Komentarze