Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatna sałatka z boczkiem i orzechami, która w jesienne poranki przypomni nam o wiosennym słońcu i letnich śniadania.

Składniki

15 g boczek wędzony
2 garść mix sałat
10 g orzechy włoskie
1 szt. pomidor
80 g mięso z piersi indyka
5 ml oliwa z oliwek
1 szt. ogórek zielony
1 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

Mix sałat opłukać pod bieżącą wodą. Boczek usmażyć na patelni do chrupkości i pokruszyć na średnie kawałki. Mięso z indyka pokroić, przyprawić ulubionymi przyprawami i przesmażyć. Ogórka obrać, pomidora umyć i następnie pokroić warzywa w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w misce, dodać orzechy włoskie, sól i pieprz. Na koniec polać sałatkę oliwą z oliwek.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych