Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łódeczki z młodej cukini wypełnione ulubionymi warzywami, zapieczone z serem. Wersja zarówno wegetariańska jak i dla wielbicieli mięsa.

Składniki

2 szt. Cukinia
5 szt. pieczarki
1 garść szpinak
40 g kalafior
40 g brokuł
1 szt. cebula
20 g parmezan
7 szt. Pomidorki koktajlowe
1 szczypta ulubione przyprawy
1 szczypta sól
3 łyżka oliwa z oliwek

Opis wykonania

Umyj dokładnie cuknie, odkrój końcówki, rozetnij na pół i za pomocą łyżki wybierz miąższ z cukini do miski. Powstałe łódeczki polej oliwą z oliwek oraz solą. Odstaw. Na patelnię wrzuć kolejno: cebulę do zeszklenia, czosnek, pieczarki, rozetki z brokuła i kalafiora oraz/lub inne ulubione warzywa. Dopraw do smaku i podduś na wolnym ogniu. Do odłożonego wcześniej miąższu dodaj sól pieprz, ostrą paprykę oraz oregano. Możemy zacząć wypełniać łódeczki. Na sam spód miąższ, następnie warzywa z patelni, na wierzch liście szpinaku oraz pomidorki koktajlowe. Posyp parmezanem. Piecz w temp. 180 st. przez około 30 min. Gotowe!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych