Lody malinowe
6 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Lody malinowe
Lody malinowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zagotuj wodę w garnku. Żółtka oddziel od białek i przełóż je do miski. Do żółtek dodaj cukier, a całość ucieraj na gładką masę w kąpieli wodnej.
Podczas miksowania stopniowo dodawaj mleko. Gdy całość zgęstnieje, odstaw masę do przestudzenia.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Śmietanę ubij na sztywną pianę. Maliny pokrój na kawałki lub zmiksuj blenderem. Następnie wymieszaj dokładnie maliny z masą z żółtkami i bitą śmietaną.
Masę na lody przełóż do pojemnika dostosowanego do ujemnych temperatur. Podczas mrożenia konieczne jest mieszanie masy na domowe lody, by zapobiec pojawianiu się kryształków wody.
Lody mieszaj do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji i równomiernego zamarzania.
Komentarze