Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Orzeźwiające i przyjemnie słodkie tradycyjne lody malinowe będą świetną pozycją na letnim menu.

Składniki

300 g - malin
2 szklanki - mleka
1 opakowanie - śmietanki kremówki 36%
0,25 szklanki - cukru
6 szt. - żółtek

Opis wykonania

Zagotuj wodę w garnku. Żółtka oddziel od białek i przełóż je do miski. Do żółtek dodaj cukier, a całość ucieraj na gładką masę w kąpieli wodnej.

Podczas miksowania stopniowo dodawaj mleko. Gdy całość zgęstnieje, odstaw masę do przestudzenia.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh

Śmietanę ubij na sztywną pianę. Maliny pokrój na kawałki lub zmiksuj blenderem. Następnie wymieszaj dokładnie maliny z masą z żółtkami i bitą śmietaną.

Masę na lody przełóż do pojemnika dostosowanego do ujemnych temperatur. Podczas mrożenia konieczne jest mieszanie masy na domowe lody, by zapobiec pojawianiu się kryształków wody.

Lody mieszaj do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji i równomiernego zamarzania.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych