


Soczysty i pełen smaku łosoś w wyjątkowym towarzystwie maślanych porów i pomidorków cherry. Ten przepis do doskonała propozycja na obiad lub wyjątkową kolację. Spróbujesz?
Umytego i osuszonego łososia lekko posól, polej odrobiną oliwy z oliwek, posyp posiekaną natką pietruszki. Łososia z dodatkami przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij, użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
Pora pokrój w 0,5 cm krążki. Na rozgrzaną patelnię dodaj trochę oliwy, łyżkę masła, pora. Smaż na małym ogniu do zeszklenia.
W naczyniu do zapiekania ułóż: pora, kawałki łososia, pomidorki koktajlowe. Do pieczenia łososia użyj systemu PerfectChef, wybierz program pieczenia: ryby > filet. System wybierze optymalną temperaturę i czas pieczenia.
Po wyjęciu dania z piekarnika posyp rybę pozostałą posiekaną natką pietruszki. Smacznego!