Łosoś zapiekany z maślanymi porami i pomidorkami cherry
![Łosoś zapiekany z maślanymi porami i pomidorkami cherry](https://akademiasmaku.pl/storage/8023/conversions/losos-zapiekany-z-maslanymi-porami-i-pomidorkami-cherry-5218-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Łosoś zapiekany z maślanymi porami i pomidorkami cherry
Łosoś zapiekany z maślanymi porami i pomidorkami cherry
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10584/conversions/TbiXIxyaitS1B1-thumb.webp)
Umytego i osuszonego łososia lekko posól, polej odrobiną oliwy z oliwek, posyp posiekaną natką pietruszki. Łososia z dodatkami przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij, użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10585/conversions/NnmgSLN1bjtvFr-thumb.webp)
Pora pokrój w 0,5 cm krążki. Na rozgrzaną patelnię dodaj trochę oliwy, łyżkę masła, pora. Smaż na małym ogniu do zeszklenia.
W naczyniu do zapiekania ułóż: pora, kawałki łososia, pomidorki koktajlowe. Do pieczenia łososia użyj systemu PerfectChef, wybierz program pieczenia: ryby > filet. System wybierze optymalną temperaturę i czas pieczenia.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10586/conversions/MRMDiTtyIT9vzx-thumb.webp)
Po wyjęciu dania z piekarnika posyp rybę pozostałą posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze