Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Łosoś zapiekany z maślanymi porami i pomidorkami cherry

Łosoś zapiekany z maślanymi porami i pomidorkami cherry
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Soczysty i pełen smaku łosoś w wyjątkowym towarzystwie maślanych porów i pomidorków cherry. Ten przepis do doskonała propozycja na obiad lub wyjątkową kolację. Spróbujesz?

Składniki

400 g fileta z łososia
1 por
150 g pomidorków cherry
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
6 plastrów cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól do smaku

Opis wykonania

Umytego i osuszonego łososia lekko posól, polej odrobiną oliwy z oliwek, posyp posiekaną natką pietruszki. Łososia z dodatkami przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij, użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.

Pora pokrój w 0,5 cm krążki. Na rozgrzaną patelnię dodaj trochę oliwy, łyżkę masła, pora. Smaż na małym ogniu do zeszklenia.

W naczyniu do zapiekania ułóż: pora, kawałki łososia, pomidorki koktajlowe. Do pieczenia łososia użyj systemu PerfectChef, wybierz program pieczenia: ryby > filet. System wybierze optymalną temperaturę i czas pieczenia.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Po wyjęciu dania z piekarnika posyp rybę pozostałą posiekaną natką pietruszki. Smacznego!


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Zaserwowałem ze szparagami i jajkiem
Radosław
wyszło wyśmienicie