Makaron penne w sosie marchewkowo-dyniowym z indyczym mięskiem mielonym
4 porcje
120 min
Łatwe
pyszne i ciekawe połączenie smaków na szybki i zdrowy obiadek
Składniki
1 szt. duża marchewka
3 szklanka utarta dynia
1 szt. średnia cebula
0,5 kg mielone mięso z indyka
2 łyżka przecier pomidorowy
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
0,5 szklanka woda
Makaron penne w sosie marchewkowo-dyniowym z indyczym mięskiem mielonym
Makaron penne w sosie marchewkowo-dyniowym z indyczym mięskiem mielonym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marchewkę i dynię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy cebulkę na odrobinie oleju. Podsmażoną przekładamy do garnka. Tak samo robimy z marchewka i dynią. Następnie podsmażamy mięsko i dodajemy do reszty. Zalewamy wodą dodajemy sól i pieprz oraz przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 30-40 min. Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy nakładamy i gotowe.
Komentarze