Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Makaron penne w sosie marchewkowo-dyniowym z indyczym mięskiem mielonym

Makaron penne w sosie marchewkowo-dyniowym z indyczym mięskiem mielonym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
pyszne i ciekawe połączenie smaków na szybki i zdrowy obiadek

Składniki

1 szt. duża marchewka
3 szklanka utarta dynia
1 szt. średnia cebula
0,5 kg mielone mięso z indyka
2 łyżka przecier pomidorowy
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
0,5 szklanka woda

Opis wykonania

Marchewkę i dynię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy cebulkę na odrobinie oleju. Podsmażoną przekładamy do garnka. Tak samo robimy z marchewka i dynią. Następnie podsmażamy mięsko i dodajemy do reszty. Zalewamy wodą dodajemy sól i pieprz oraz przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 30-40 min. Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy nakładamy i gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych