Makaron w kokosowym sosie
4 porcje
30 min
Łatwe
Kremowy, aromatyczny,lekki a zarazem sycący. Idealny na nagły apetyt bądź zorganizowaną kolację. Zachwyci wszystkich!
Składniki
1 szt. brokuł
150 g makaron spaghetti
0,5 szt. bakłażan
0,5 szt. cebula
1 szt. cebula
1 szt. puszka mleka kokosowego
1 szt. żółta papryka
1 łyżeczka sól
Makaron w kokosowym sosie
Makaron w kokosowym sosie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Lekko posolić. Dodać pokrojonego w cienkie plastry brokuła, oraz pokrojone w kostkę cukinię i bakłażana. Podlać oliwy i smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. Żółtą paprykę pokroić w cienkie paski i również dodać na patelnię. Zalać mlekiem kokosowym, posolić i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu aż warzywa zmiękną a mleko się zredukuje nabierając dość gęstej konsystencji. Dodać makaron, wymieszać.
Komentarze