Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowy, aromatyczny,lekki a zarazem sycący. Idealny na nagły apetyt bądź zorganizowaną kolację. Zachwyci wszystkich!

Składniki

1 szt. brokuł
150 g makaron spaghetti
0,5 szt. bakłażan
0,5 szt. cebula
1 szt. cebula
1 szt. puszka mleka kokosowego
1 szt. żółta papryka
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Lekko posolić. Dodać pokrojonego w cienkie plastry brokuła, oraz pokrojone w kostkę cukinię i bakłażana. Podlać oliwy i smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. Żółtą paprykę pokroić w cienkie paski i również dodać na patelnię. Zalać mlekiem kokosowym, posolić i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu aż warzywa zmiękną a mleko się zredukuje nabierając dość gęstej konsystencji. Dodać makaron, wymieszać.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych